Hur fostrar man en hund att ge sig att yla när matte inte är närvarande

IMG_6326

Jag satt på Norra strand och njöt av värmen, en kaffe och femtian. En matte band fast sin lilla hund och knallade in på Konsum. Hunden började yla som en varg direkt.
IMG_6327

Riktigt jävla irreterande ylande, hunden slutade liksom aldrig, slutade inte för att fylla upp lungorna ens. Började fundera på varför inte hundägaren gör nåt åt det störande vansinnes ylandet som lilla hunden utsatte mig för. Fast när jag vaknade upp ur ”Tyck synd om Fenan” bubblan så tänkte jag till lite mindre egoistiskt… För hur i helvete ska matte göra nåt åt det, när hon är inne i affären och tjackar fiskbullar. Matte kanske inte ens vet om att hon är förmyndare åt en ylare?
IMG_6328

Senare när det kom det en äldre farbror med dåligt balanssinne och hunden började gå efter farbrorn så tänkte jag nu så tystnar den nog!
IMG_6330

Fast det gjorde den inte. Ylaren gick till attack! Fast inte mot gubben, utan mot rullatorn. Tiondelen efter denna bild togs så spändes kopplet och ylaren gjorde en 360 Backflipp. Näe inför SHP nu. [svensk hund provning ] Tänk hur många tusen arbetslösa människor som skulle kunna slippa nedsättande & hotande AF personal och alla pengakåta jobbcoacher och istället göra nån nytta. Och vad skönt det skulle va att bara kunna gå runt i Sveriges alla städer och helt slippa utfall från kopplade hundar när dom kommer nära på trottoaren. Ta ett DNA på alla hundar, så de hundägarna som släpper ut sin hund i trappuppgången för att drita i eller på dagissandlådan kan få hem ett bötesavi, ska vi säga 10 000:- / per korv? Varför inte köra upp en GPS sändare i röven på de hundar som bor på landet. Då kan fårägaren och alla andra tamdjursägare inte längre skylla all skit på VARGEN. Tänk vad pengar staten skulle spara, pengar som skulle kunna gå till att öppna nya ungdomsgårdar eller arrangera minidiscon.
IMG_6332

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: