Blå blomma där i fönstret som ler så vackert åt mig varje morgon vare sig sola skiner – snöstorm eller om pajasarna ej plogat vägarna…

P1170992
du berör mig ♥

Annonser

24 thoughts on “Blå blomma där i fönstret som ler så vackert åt mig varje morgon vare sig sola skiner – snöstorm eller om pajasarna ej plogat vägarna…

 1. Jag tänkte skriva ”berör min blomma”, men det lät inte riktigt riktigt. Hamngatan alltså? Då ska jag hålla utkik.

 2. Fast jag tyckte det lät riktigt riktigt
  Ledtråd: ej på samma sida som järnvägstationen.

 3. Den där gatan är ju ganska lång alltså. Men alla vägar går till Herrhagen, och speciellt den. Blomspaning (inte lika häftigt som ufospaning).

 4. Tja A
  Så bergen du klättrar över är… KORTARE ÄN HAMNGATAN DÅ’ ;-)
  [”Den där gatan är ju ganska lång alltså” ]

 5. Kruxet är ju att utsikten från hamngatan är, i jämförelse, bristfällig:)

  Jag har inte gått just den vägen än, men jag stod vid järnvägsstationen och spanade en dag. Då kom jag på att den borde vara mot busstationen, snarare än mot Bilan. Det finns ju inte särskilt många låga fönster åt det hållet.

 6. Tjena Tänkaren
  Din tro-lig-hets-teori verkar väluträknad.
  Tyvärr är den jävligt fel. Mot —> Bilan!

 7. Äsch. Det som verkade så smart.

  Men jag blev väldigt nöjd när jag kollade in ett annat av dina inlägg (med väldigt många bilder) och nästan lyckades placera varenda en:) Fast det är väl ingen idé att jag berättar vilka för dig. Då säger du bara att jag har fel ;)

 8. Hello Aino
  Men du kan ju se det från en annan sida.
  Din väg hade ju ca 75% mer fönster att stirra igenom.
  Den rätta vägen blir ingen omväg alls för dig, du kan ta den vägen både till och ifrån stationen. Så egentligen blev din förlust en riktig pangvinst för dig :)

 9. Det är ju sant. Men när jag är ledig så tar jag oftast Haga vägen och då är man ju på helt fel sida. När jag ska till bussen så tar jag Bilan och rakt på drottningatan. Så det är sällan man går där faktiskt. Men i nästa kommentar så har jag helt säkert ett svar, om ingen norpat blomman alltså.

 10. Hej Aino
  Hagavägen?? Vart går den?
  Men om du jämt går och stilar på Drottningatan när du ska te bussen så borde ju Hamngatan bli en uber-skön omväxling. Vad gör du vid Karlstad C förresten. Tar tåget till Grums och sedan buss till Vålberg eller tar du tåget till Ämtervik när du blir sugen på mammas bakade bullar?

 11. Jag gick och gick och gick, men det fanns inga fönster och det var fel stenar i trottoaren. Vad är det här för ljug, hann jag tänka, precis innan jag rundade hörnet vi Plaza. Men blomman är inte blå, den är lila.

  Herrhagen -> Haga -> Domkyrkan -> Torget. Det borde väl en karlstaing kunna lista ut;)

  Haha. Jag älskar att åka tåg! Men jag gör det väldigt sällan, och jag är väldigt sällan vid stationen. Den här gången så blev jag avsläppt av min mamma (utan bullar).

 12. Tjena Färg-Polisen
  Men oj oj oj va petig lilla fröken var idag då… Jag tyckte också det var rätt mycket lila i blomman. Men det råblundade jag för när jag skrev bildtexten :)

  Haga vägen och då är man ju på helt fel sida
  Eftersom du är uppväxt på fels sida av Klarälven så tänkte jag att det är ju INTE helt omöjligt att hon inte riktigt vet vart Hagas går, så kanske fotvandrar: ankersbroa–> löfbergs–> stadsträdgården–> viken–> järnvägstunneln–> upp vid Karlstad C. Men varsågod i förhand för att du fick vidga dina vyer i Wermlanns Residensstad.

 13. Jorå:) Jag är ganska förtjust i stadsträdgården (fast jag blir alltid lite ledsen när jag tänker på hur det var förr och vad det har blivit till nu), så ibland tar jag den vägen också. Men bara när jag inte har bråttom.

  Vad tänkte de egentligen när de skapade Rosenbad (resurscentrum)? Hit kommer folk som är sjuka och eländiga. Då tar vi ett hus med en arkitektur som skriker sorg, instängdhet och plågsam död – då känner de sig som hemma? Vet du om det har varit något annat där innan eller om det alltid har varit äldrevård?

 14. Tja Vandraren
  Jag har inte en susning om Rosenbadsbyggnaden.
  Men det borde ju varit äldrevård direkt. [så nu blev hon arkitektur-kritiker också, många strängar på lyran på denna namnlösa Dejing] I [undrar vad hen tycker om Mitt i cityhuset?] Huset passar ju absolut inte in i resten av stadsdelen Viken. Jag känner också att det skulle varit spännande att fått sett hur det såg ut förr i tiden när trädgården gick ända ner till Tynäskajen. Har du ett gediget intresse av blommor och växter och gräs också?

 15. En grå tegelsten är ju alltid en grå tegelsten, även om den råkar vara skitstor och kallas rosenbad. Insidan är inte lika deprimerande. Om man bortser från lås på demensavdelningarna och jämmret från den palliativa Vågen.

  Ska jag börja om det också. Jag har inte så mycket att säga om utsidan egentligen, förutom att den är ful. Men insidan…klappträna lyckades b.la. att sätta en sån där dörröppnare till handikapptoaletten precis där dörren slås upp. Du kan nog lista ut hur bra det fungerade (den är flyttad nu). Sen är det ju bara att titta på hissarna och speciellt den sist upp till Claes Olsson och lägga ihop 1+1. Ändå hade de tagit in en talesman från (tror jag) DHR (de handikappades riksförbund) för att bygga ur ett tillgänglighetsperspektiv. Men det var väl bara för att det skulle se bra ut på pappret. Det som irriterar mig mest är att det är så onödigt. Det som är bra för funktionsnedsatta är i regel bra för alla (tänk barnvagn och rollator) och ingen förlorar egentligen på lite smartare lösningar. Det som blir ett problem och extra kostnad är i huvudsak när det måste byggas om i efterhand.

  Jag har faktiskt ett förvånansvärt litet intresse för växter, i alla fall en och en (jag har ihjäl blommor på löpande band här hemma). Däremot så gillar jag helheter. Skogar, trädgårdar, landskap..

 16. Tja Däje
  Det var hårda ord! Jag tycker faktiskt att MIC det blev rätt lyckat. Känns rätt tidlöst med puts och sina stora träfönster och vackra trädörrar. De apfula lådformade pissgula lägenheterna på taket syns inte tillräckligt väl för att det ska sänka helhetsbetyget. Via Appia kulan är ju också en riktig femetta :) Ps min utvärdering utgår endast från utsidan.

  Vi har nog lite kemi du och jag, jag är också excellent på att mörda inomhus växter. Även dålig kemi är kemi :)

 17. jojo.. utsidan är ju bättre än insidan i alla fall:)

  Vi skulle kunna bli växternas Bonnie and Clyde;)

 18. Tja Jane Doe
  Jag såg en hippie målad VW buss med blommor och fredstecken överallt. Och du & jag då förståss, med Rambo svettband i pannan när jag läste ditt inlägg

 19. Tja Miss Doe
  I min ”syn” åkte vi i den. [lite som Scooby Doo gänget] Vi gick barfota i vida 70 tals manchester jeans, du eldade upp din bröst-förtryckande BH i handsfacket :)

 20. Neeeej! Inte min BH! Jag tänker behålla tuttarna över naveln. Du kommer väl ihåg läroböckernas bild på den barbröstade afrikanska kvinnan? Så kan det gå ser du. 100 spänn på att du hade långt hår under svettbandet och någon typ av ansiktsbehåring?

 21. Helloe Deje’
  Neeeääj det är bara fördomar som BH försäljarmaffian sprider ut för att nu tjejer ska köpa mer och mer och mer bysthållare. Om bröstet får hänga fritt och få soljus på sig så blir bysten fastare och får en bättre hållning. Vad tror du skulle hända med ett äppelträd om du la en stor pysch-upp hållare över det. Det vissnar så klart, samma som tutten gör!! Självklart hade jag långt solblekt hår helt utan kemiska produkter i under svettbandet, såg nästan ut att vara sammansatt med ansiktsbehåringen och ryamattan på bröstet. Fast jag var inte den enda med synbara ansiktshår, du hade att också en liten mouche. Som blev rätt stor när du drack mjölk :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: