Igår fick jag släpa cykeln genom snön från järnvägsbroa, soporna på Karlstad Kommun hade *visst* missat att ploga den i TVÅ DAGAR

P1180071

Sopor kanske är taskugt sagt? Dom kan ju faktiskt ha halkat och legat helt utslagna i dagar i nån av dom årstidsenliga osandandade skridskotunnlarna, dom är drethalkia.
IMG_8280

Annonser

19 thoughts on “Igår fick jag släpa cykeln genom snön från järnvägsbroa, soporna på Karlstad Kommun hade *visst* missat att ploga den i TVÅ DAGAR

 1. Fenan!

  Nu spammar jag din blogg, men det gör inget. För det är stora grejer på gång! Kommunen gick just ut med enkätundersökning om hur invånarna har upplevt vinterns vägunderhållning. Synd att de inte tog med alternativet ”Vet ej – saknar erfarenhet”. I så fall hade jag kryssat i det på varje fråga och hoppats att de förstått piken (fast det hade de inte gjort) :P

 2. Tjena Spammis
  Gamla nyheter!
  Dom hade presskonferens igår där dom förklarade att dom visste att dom sög på både halkbekämpning och snöröjning.
  Du får lyfta upp näsan ur matematikboken lite oftare så du hänger med :)

 3. Ps, det jag tyckte sög mest med undersökningen var att man inte kunde sätta in sin egen tidsuppfattning.
  Eller är det bara inbillning att när det börjar snöa på en fredag så kommer inte den kommunala traktorn förrens på måndag!?

 4. Är det radiolyssnaren som är i farten? Typiskt. Ja, nyheterna har oftast hunnit bli gammelheter när de når mig. Om det inte är på en måndag förståss.

  Betala helg O.B? Det har vi inte råd med:-S

 5. Tja Aino
  Klåparen var faktiskt med i Wermlannsradion, så det var väl radiolyssnaren som var farten :)
  Men du har väl iaf inte missat att Karlstad Kommun, Polisen och Hells Angels har haft ett parkeringsböter samarbete?

 6. Ingen är så allmänbildad som den hängivna radiolyssnaren (och då snackar vi inte om någon hitte-på kanal). Även om du var dålig på matte, så lär du vunnit de där nutidsorienteringstävlingrna som skolorna brukade köra med. Har för mig att de kallades något med tolv (12).

  Det känns lite bekant, men det kan nog hända att jag har gjort det. Måste jag skämmas nu?

 7. Tja Aino
  Hängiven och hängiven. När jag går ut så åker hörluren på, och ibland får man höra om hur Karlstad kommun upptäckte att några kommunala lapplisor hade slagit sig ihop med Karlstadpolisen och HA. Tydligen ringde folk till HA och berättade att dom hade fått p-böter – HA ringde till Karlstad kommun och berättade vilka p-böter som skulle skrivas av – de kommunala lapp lisorna ringde till Polisen, som skrev av böterna åt HA’s kunder. Sedan när jag kommer hem tar jag av mig hörlurarna och sätter Experian på laddning. Menar du att du inte har lurar till XL’en? Lyssnar du bara på radio när du är ute och åker bil med din pappa?

  Nutidsorienteringstävlingrna i Residensstaden hette ”upp te femman” och sändes i radio Wermlann. Jag fick inte ens vara med som reserv till reserverna i den tävlingen :) Nån tävling med tolv (12) har jag aldrig hört talas om faktiskt. Kanske var det en lokal Deje tävling?

  Skam är bara till för de människor som aldrig kan erkänna att dom också felar!

 8. Den har lurar. Uppenbarligen är det just lurarna som skulle sälja denna mobil. När dom åker i så hör man ingenting annat. Och då måste jag fråga. Cyklar du med radio i öronen? I så fall: Det verkar livsfarligt. Hur hade du tänk höra bilarna då? Jag har nog aldrig använt radion på XL:en men har alltid musik på när jag är ute och går.

  Jag jobbar dygn varannan sön-mån. Så det är radion och jag hela natten:) Men det är nästan det enda tillfället + när jag arbetar dygn andra dagar, som jag lyssnar på radio.

  Jag kommer ju inte ihåg, men jag tror att det var för att det var 12 frågor. Vi hade det även i gymnasiet (kanske bara i gymnasiet?). Det var ingen tävling som vi deltog i, utan något vi hängde på och gjorde internt i klassen. Svars alternativen var i 1, X, eller 2 – form.

 9. Hi Aino
  Men jag spelar ju så tyst så att jag hör bilarna vettu!
  Jag har inte en enda låt i min mobil. Det är rätt sorgligt faktiskt :(
  Föresten så kollar jag nyheterna på Text-Tv nästan varenda dag. En mycket underskattad medietjänst!

  Jag har till och med googlat efter efter tolv frågor nu. Ingen verkar ha hört talas om detta. Bara du asså! Krökade du mycket under gymnasietiden förresten?

 10. Då har du inte lika tätslutande öronploppar som jag. Jag hör knappt något även om jag inte har på något ljud alls. Det är väldigt irriterande om man ska prata genom dem. Man vet ju inte alls hur högt man pratar.

  Oj, vad är du för människa egentligen? Å andra sidan så har jag inte uppdaterat min låtlista på ett par år.

  Text-tv är inte så tokigt. Men vad det gäller tv så tittar jag nästan aldrig. Jag kanske slår på den max en gång i veckan. Jag har aldrig haft någon morgontidning heller. Det blir mest Hem & Hyra och Friskispressen:P Så bortsett från viss bostadspolitisk uppdatering samt vilken sportbehå som har fått flest poäng i senaste testet, så är allmänbildning under all kritik. Men så läser jag en del nyheter på internet också, men där kan man ju sålla så mycket att man inte lär sig något om sånt man inte är intresserad av.

  Vad bra. Då slipper jag googla:) Om jag någon gång når så långt in i förrådet att jag får tag på mina gymnasiegrejer så ska jag kolla upp det där. För jag vet att det fanns:)

 11. Tja Aino
  Mina Philips lurar är mycket trafiksäkra, iaf på dom volymerna jag rör mig runtomkring.
  Har du sett dom där brudsen som knallar runt på stan i en täckjacka med en jätte-luva, som oftast har lite päls längst ut på luvkanten? Dom ser ju ingenting på sidorna, och många av dom går ju därefter också. Mycket farligare än tätslutande öronploppar!

  Har heller aldrig haft tidning. [förutom Hem & Hyra då] Har en känsla av att om jag skulle börja prenumerera på en tidning idag så skulle den bara bli liggandes i en hög på hallgolvet. Och att jag skulle gå runt och va mer irriterad än vanligt :) Kommer du ihåg när det var en kille som blev fastejpad i stolpe på Rudskolan för några år sedan. ”Övergrepp på skola i Wermlann” skrev både VF & NWT. Jag hatar otydliga nyheter! **Apropå sportbehåar, har dom inte uppfunnit såna med push eller lyft än? Såg en tjej [18+] som spelade innebandy i lösögonfransar förra året. Och ända sedan dess har jag funderat på om det inte finns en marknad för idrottskläder för dom som vill ”marknadsföra” sig som en lite mer sexuellt laddad idrottskvinna!**

  Det bästa med Textis är jag själv får välja dom nyheterna som jag finner roande :)

  DSC_0086.

  **= bara skoja :)

 12. Jamen tänk om de dessutom skulle vilja lyssna på musik! Vilken trafikfara. På tal om.. När jag var med cykel så störde jag mig enormt mycket på folk som promenerade på cykelvägarna i centrum. Är det inte irriterande? Är du en vägcyklare eller en trottoarcyklare (och då menar jag inte cykelvägar)?

  Tidningar samlar mest damm, och samlar sig i samlingar som man måste bära i väg med.

  Det kommer jag ihåg. ”Jag hatar otydliga nyheter!” Då ska du köpa dig ett exemplar av aftonbladet under ”nyhets”torkan, känd som ”huvudvärk/trötthet/sömn/hjärtslag/andetag/matintag/klåda på lilltån kan vara tecken på LIVSHOTANDE sjukdom”. Om du vill blir riktigt kinkig.

  Den där bilden togs inte igår. Var det den åtalade polisen eller Helsingörspillrena som lockade?

  SportBH? Näh.. jag gymmar i korsett. Gubbarna ska väl se att en är kvinna! ;)

 13. Hej Aino
  Trafikfara är bara förnamnet. Om dom vill titta bakåt innan dom korsar en väg så måste dom stanna ock vrida hela kroppen bakåt för att se nåt.
  -och det trodde du att dom gjorde :~)

  Aino

  Det som jag tycker är värst med gatutrafikanterna är dom som går och SMS’ar, även om dom tittar upp så är det som är det som att hjärnan inte registerar trafiken ändå. Fast det är ju samma för alla. Jag tycker faktiskt att det är värre att gå bland andra gående. Jag går ALLTID till höger menads andra ska gå både i vänster och mitten på trottoaren. Vissa mötande tattare som går i mitten kan helt plötsligt byta till frontalkollisions filen när dom ser mig. Guuu va trööött ja bliir iblan på’rom asså. Fast jag agerar aldrig, håller allt inombords :) Jag cyklar både väg och trottoar [fast väldigt sällan trottoar]

  Eller ”så här gör du din dator snabbare på bara 60 sekunder” ”Vårstäda din dator”. Nä men är det torka så måste dom väl köra på sånt som säljer bäst, och det stör mig inte alls. Men när en restaurang får anmärkningar för dålig mathållning som har resulterat i att dom matförgiftat ett tjugotal gäster de senaste två månaderna. Och NWT & VF skriver ”Restaurang i Karlstadtrakten har förgiftat flertalet!” Sånt hatar jag! Och jag förstår inte hur dom tänker, våran kund som slantar upp 15:- riksdaler för våran tidning ska vi iaf inte hjälpa hur dom kan slippa ett par dygn av härlig matförgiftning.

  Haha! Jag såg inte ens Helsingörspillrena annonsen :)
  Korsett stayups och heels tror jag skulle öka det manliga gympadeltagandet med ganska många hundra procent. Kanske :)
  Går du under hammaröleden till gympan?

 14. Så gjorde jag en gång. Jag pratade i telefon och kom plötsligt på att jag skulle in i en butik och dök rätt in i en kille. Om blickar kunde döda alltså. Hoppas att det inte var du. I så fall ber jag om ursäkt;) Men i övrigt så brukar jag vara en ganska uppfostrad gångtrafikant. Förutom att jag är hemskt ljuskänslig och gärna går i skuggan. Så ibland får jag sicksackar mig fram:) De här skärm-mobilerna är ju helt omöjliga att skriva på när man går. Tack vet jag 3310:an. Den kunde man smsa på från fickan.

  Om fler blir matförgiftade så får de ju mer att skriva om. Tror du att de bedriver välgörenhet? ;)

  Alldeles alldeles säkert. För de som inte får/vågar sig till den riktiga kubben:-s Jag går på Hammaröleden, till alla bilisters förtret. Det är egentligen ingen bra väg, men jag bor så illa till att alla andra alternativ blir minst 3 gånger längre. Men om jag ska till Konsum efteråt så brukar jag gå under Hammaröleden tillbaka.

 15. Hello Dejinnan
  Gud vad underbart det var med knapptelefonerna. Att använda telefonen utan att titta på den var ju bäst! undrar när dom kommer tillbaka? Du har inte gått på mig men jag kan ju spara ursäkten och ta ut den i efterskott den dagen du väl går på mig :) ”hemskt ljuskänslig” Menar du som en Dejisk vampyr ljusskygg? Hur går det när du klättrar i bergen, klättrar du bara på skuggsidan. Fast det går ju inte om sola står i zenith. Har du en keps med ett litet paraply på? Sover du i en inredd-kista?

  Nej jag vet att tidningarna INTE sysslar med välgörenhet!
  Men det där med att suga på en nyhet och göra den till en följetong är ju ba för tölit. Slutar alltid med att jag får knalla in på Flashback för att få reda på hur det ligger till.

  Det är skönt att höra att du har så bråttom till gympahallen att du hellre riskerar livet än att komma fram uppvärmd och klar :)
  När dom byggde Vindpark Vänern så kördes tornen på lastbil mellan Lusasken och Skoghall. Och den dagen som det sista tornet skulle transporteras så ställde jag mig med kameran vid järnvägskorsningen på Herrhagen. Tänkte att jag skulle ta några bilder när lastbilen kommer i kurvan vid Q8. Och när jag stod där och väntade så hörde jag bilar som tutade väldigt argt. Fast då förstod jag först inte vad dom tutade åt. Så jag gick lite närmare, och fick se vad ni höll på med. Såg helt galet ut faktiskt. Och det var ju liksom inte underutvecklade onger som kuta fram & tillbaka över vägen heller. Va rädd om dig din namnlösa tjej!!

 16. Haha! ”.. en kista är tyvärr nödvändig” Nej, det är väl mer på en jag-är-max-ett-par-sommra-ifrån-en-bestående-rynka-mellan-ögonbrynen nivå.Dessutom blir jag alldeles tårögd av dagsljus. För att göra det hela värre så verkar det inte existera några solglasögon som jag kan ha. Att vandra i stekande sol är väldigt jobbigt av många anledningar. Det brukar ju vara ljust en ganska stor del av dygnet, men det är ju inte alltid som solen är uppe som tur är. Helst ska det vara lite molnigt, men inte så illa att det förstör utsikten.

  Är du en sån där flashback hängare eller gäller det bara när det kniper?

  När jag lyssnade på radion i söndags eller måndags så sa de något om tillstånd för en ny vindpark i vänern. Men jag lyssnade inte riktigt. Vet du vad det är om?

  När det slutar upp med att vara närmare den absoluta nollpunkten utomhus så ska jag börja ta den långa vägen igen;)

  Förresten. Min XL har blivit en Mini!

 17. Tja NoName
  Bara flachbackare när det står att Sveriges folkäraste artist föll nedför trappa, råkade köra kuken i svärmor när han landade. Hon vägrar göra abort på löpet. Du då, vart hänger du?
  Miljödomstolen i Vänersborg har gett miljöpartiets förre förre kommunalråd i Karlstad kommun tillstånd att bygga en stooor vindpark vid Stenkalles grund. Men denna veckan överklagade Grums kommun det beslutet pga att vindparken kommer att skymma Grums för tilltänkta båtturister. Det är en knäpp värld vi lever i tjejen med ett hemligt namn! Har vädret anpassat sig efter dina nya promenad rön än :) En XL som blir en Mini? Har du fastnat med HTC’n i dörren till mammas kak & bull bil och den delade sig i en L och en S bit?

  Blir du tårögd av dagsljus under sommaren också?
  Hur menar du att det ikke existera några solglasögon som passar dig?
  1. Dina ögon sitter i nacken.
  X. Din näsa & navel bytte plats när du föddes.
  2. Dina öron går inåt så du kan inte hänga upp glasögon på dom.

  Och keps funkar inte för att du har vattenskalle eller att allt det röda krulliga håret blir alldeles för pannkaksplatt?

 18. Jag hänger lite varstans. Inte flashback så till vida att jag har en användare där. Bara när det dyker upp något som de kan tänkas ha information om. Annars så hänger jag väl där de flesta andra hänger. FB, en och annan blogg, min egen blogg, något community kanske. Vart hänger du?

  Aha, det är så det ligger till. Vädret är på bättringsvägen. Vet inte om det är tillräckligt varmt för att traska den långa vägen i träningskläder, men det är ganska behagligt att gå ner till stan i alla fall.

  Haha, L och S bit? Nej, jag var så vågad att jag faktiskt köpte mig en ny. En Galaxy s3 mini. Den fungerar utmärkt. Min XL hade helt gett upp upp mottagningen i Vålberg (varför bara i vålberg?). Den hade säkert blivit traumatiserad av att åka i golvet hela tiden. Men nu har jag täckning igen:)

  Ja, jag blir alltid tårögd av dagsljus:( När jag har hunnit ner till tingvalla så snörvlar jag ordentligt. Men det brukar bli bättre efter ett tag.
  Rätt, rätt och rätt. I alla fall så ser det ut så när jag försöker prova solglasögon:-S Keps? Det kan man väl inte ha? Jag hade gärna ärvt min pappas krulliga, men tyvärr så är jag förbannad till pannkaksplatt även utan vattenskalle och huvudbonad. Jag hade gärna gått runt med ett sånt där litet parasoll, men tyvärr så är jag något sekel försen.

 19. Hello Daaaje’
  Faan vad trist jag blev nu’rå! Vem kan jag skylla på? Ärsch då jag är ju en fotonörd så jag hänger möe på fotorelaterade sidor såsom Flickr – Tumblr – Fotosidans K&S – Tradera – Ebay.DE – Ebay.CO.UK – You Tube – Blocket ibland. Fast nu när jag tänker på det så känns det som att jag söker efter nåt hela tiden. Sök Sök Sök liksom. Och eftersom jag skriver så grymt sakta så blir det inte så mycket forum och communityn och sånt för min del.

  Grattis till nya luren! Jag tyckte den verkade dyr för att va en Mini, fast den kanske inte är så Mini :) Hur har det varit att vänja sig med mindre skärm, ser en valbild på XL’en ut som en guppie på minin eller :)

  Har du varit så där tårögd hela livet? Har du inte fått nån diagnos? Hur blir det om du spacklar dig under dagen? Har du provat en burka? Tar aldrig tårarna slut? Hur gör du när du hånglar utomhus på gräsmattan, ligger alltid underst? Blir det saltränder på kläderna om det är väääldigt ljust ute? Har du sett det där svarta genomsiktliga tyget som damerna alltid har framför ansiktet på film-begravningar. Det kanske kan va nåt för tanten utan namn!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: