.

DSCN1621

Annonser

69 thoughts on “.

 1. :) Får mig att tänk på den där antirasism kampanjen ”rör inte min kompis”. Texten brukade sitta i en hand på till exempel klistermärken och pins.

 2. Det var inte igår Aino :)
  Fick en känsla av att handlade mer om afrikaner [än arabiska invandrare] på den tiden.

 3. Nej det var det inte. Egentligen så är jag lite för ung för att komma ihåg den ordentligt, men jag växte upp i en håla som går några år efter resten av världen, så det jämnade väl ut sig:) Jag hade en svart och en rosa hand-pin. Det tror jag stämmer bra.

  Är lite nyfiken på vart du hittade denna tejpbit?

 4. Okey!
  Jag tror inte din håla var så efter som du skryter om, jag kan inte komma ihåg att jag någonsin sett en Råsa pin. Only Black / White!
  Jag tror… Men det är inte alls säkert, att jag tog bilden i gamla Scans styckeri i Kil i somras. Det var en hög med konstnärer där i somras och jag tror att någon av dom satte upp tejpbiten. Läs mer
  här!

 5. Piratkopia? Känner mig ganska säker på att du har fel, men jag kan inte bevisa på det:-/ Enligt wiki var de gula i tyskland, men det gör ju varken till eller från. Om du, mot förmodan, skulle ha rätt så kan jag ha blandat i hop den med någon kyrkans barntimme-grej. Vet att vi hade såna knappar också. Men visst fanns det helsvarta? Den är jag i alla fall helt säker på.

 6. Haha!
  Jag har inte en aning. Jag kan inte komma ihåg att rosa var så stort då, eller syntes så mycket iaf. Jag vet när baren och dom där dokusåporna drog igång så såg man även pojkar/män i rosa skjortor. Det var då jag kan komma ihåg att det rosa drog igång. Men och andra sidan så visste jag nog inte riktigt vad rasism var då heller. Kändes så avläges tyckte jag, som ett lokalt Stockholmsproblem. och jag minns att det rätt snabbt kom fram ”Rör inte min moppe, mössa, cykel, snusdosa” osv avarter av handen :)

 7. Jag hade bara 1,2 och 4 fram tills jag flyttade in till stan, så jag lyckades nog undvik de där dokusåporna (kanske lika bra).Men har också ett minne av att rosa ”kom” vid någon tidpunkt.

  Om man utgår från att ”rör inte min kompis” kampanjen drog igång under 80talets senare hälft så var ju faktiskt rosa ganska stort då. Både i neon och pastell. Knappen jag tänker på var typ pastell/gammelrosa. Jag förstod inte riktigt heller. Där jag bodde så fanns det på sin höjd en handfull andra generationens finnar. Vem var den där kompisen som folk inte skulle röra?

 8. Faktiskt så tycker jag att de första versionerna av dokusåporna var allra bäst. Det var inte så mycket; jag vill bli kändis, eller så åldersfixerat, tjejer med opererade tuttar eller så tävlingsinriktat som det var i slutet. Eller finns såporna kvar?

  Vem kompisen var måste ju egentligen varit väldigt regional och en personlig tolkning. Vem tyckte lappen uppe på fjället kompisen var? Eller dina andra generationens finnar? Eller första generationens greker och italienare som arbetade på fartygsvarven i Malmö? För mig har det alltid varit en neger med stort afrokrull, typ Micke Jackson i Jackson five på sjuttitalet. Och till råga på allt tror jag att jag löst gåtan till varför det blev den tolkningen för mig. Det vimlade av antagligen piratkopierade händer som det stod ”Rör inte min neger” på. There you have it Aino!

 9. Det tror jag säkert. Sånt blir ju alltid värre för varje varv; extremare personligheter, chockerande intriger och större tuttar (och läppar). De riktiga dokusåporna är nog borta. Nu är det andra typer av realityserier som dominerar. Bonde/ensam mamma söker.., lyxfällan, sjukhuset och värmland forever.

  Där har vi det! Min föreställning stämmer överens med din. Jag vet att jag funderade på om handen var svart bara för att ”de” var svarta, eller om det bara var en slump (jag var ju ganska ung). Man ser ju handen nuförtiden också i t.ex. ”vi gillar olika” eller ”vi gillar fika”. Den är odödlig:)

 10. Haahaa ”odödlig”
  Jag vet ett tag på den tiden funderade jag på om inte en röv skulle vara en bättre än handen. Handen sätter man ju upp när man inte vill lyssna, typ Talk to the hand. Medan röven med sina två skinkor skulle visa att vi är olika men ändå samma med sitt ”smaken är som baken delad” talesätt. Ja jag blev rätt sågad när jag nämnde detta :)

 11. Haha! Du har rätt! En röv hade haft en tydligare symbolik.

  Vet du, du är liksom rolig utan att vara rolig (och inte bara apropå detta) . Det är nog därför jag gillar din blogg, och såklart alla karlstadbilder.

 12. Eller så beror det på dina Arvika gener.
  Jag tycker Arvikinger känns en aning smartare än resten av landets invånare :)

 13. Haha. Jag gillar Arvika. Det är en av de platser som jag skulle kunna tänka mig att flytta till. Arvika är fint. Synd att festivalen sjönk som en sten.

  Men mina gener ränner omkring uppe i österbottens finland, och jag är uppväxt i Deje. Så det blir inte bättre än en Arviking-wannabe.

 14. Aha! Jag tyckte att du skrev nåt ”om din pappas rallybil i Arvika” men jag läste nog fel. Men hej, Deje är inte fel. Dom har ju ett badhus, det är ett mer än va Forshaga har :)
  Arvikafestivalen var verkligen konstigt. Undrar vad som hände egentligen, eller varför folk inte ville resa till Arvika längre? Könstigt De luxe!

 15. Jaha! Jag skrev nog att min pappa bor i Sunne, men det är faktiskt mer åt Olsäter hållet (och Olsäter är inte helt fel). Men det är i Deje jag har bott. Badhuset! Dejes stolthet:) Dejebor gillar handboll och det kan man spela i samma byggnad. Dessutom så tror jag att deras högstadiebyggnad snart kommer att kunna klassas som ett fornminne. Jag åkte dit bara för att kika in genom fönstren i somras och såg att de orangea/gula/gröna platsmattorna fortfarande pryder golven.

  En del påstår att den gick åt skogen när de lämnade sin synthnisch,till förmån för en mer allmän inriktning. Jag tror att de kan ha rätt. Men frågan är, om det hade funnits tillräckligt många synthare för att dra runt den i alla fall. Det hade kanske inte gått ändå. Min syrra har förresten varit på alla arvikafestivaler som har hållits och det är ganska många.

 16. Tjenis Aino
  Sagolika Sunne kanske det var till och med ja
  Jag brukar hoja till Munkfors om sommarn och på vägen dit så åker man förbi Le Bath i Deje så det har jag sett många ggr. På vintern brukar jag titta på handboll här i Kallsta, så jag har sett många Brukspöjker & Töser spela mot Helton och Skåre HK. Det är rätt kul att lyssna på Dejepubliken. ”VA INTE SÅ FESCHLIG NU DUMMARN!!” låter det ur dom när en Dej’ing mosar en Kallsting :)

  Jag tror inte på det där med att synthen dödade Arvika. För så stor del av festivalen var den inte. Dom torskade ju möe pengar när Depeche var där men året efter så ville ju ingen komma dit enligt biljett-förhandsbeställningarna?? Hårdrocken säljer ju väldigt bra men å andra sidan så drar ju Peace & Love ännu mer med sin all music line-up. Nä jag tror att det va nåt annat. Men vad?

 17. Eller Sagorika Ämtervik:)

  2011 (året de kursade) låg den under samma helg som Hultsfredsfestivalen och det var kanske inte så klyftigt. Men deras ekonomi har ju varit svajig tidigare. Kanske har de, som så många andra, satsat lite för stort.

  psst.. kolla på Hagahallen. Förbi brödet och i änden av mejerihyllan. Där ligger ett gäng vantar med texten ”Hej” (+ hej på fler språk) och är en del i en Friends antimobbning kampanj. Du ser, handen är odödlig;)

 18. Hello Aino
  Ämtervik! Då är det bara en liten del av pusslet kvar då, Östra eller Västra :)

  Hultsfred köptes 2010 av nån hemsk tysk musikföretag/management tjosan och när dom skulle återuppleva Hultsfredsfestivalen 2011 så stal dom Arvikas festival datum. Då fick Arvikingera flytta sin en vecka eller så. Jävla elaka Tyskar! Men jag tror inte det hade nåt att göra med konkursen. För även om festivalen hade det pissigt ställt så hade dom en färdig festival till 2011 som tyvärr ingen, eller väldigt få köpte förköpsbiljetter till och därför kastade festivalledningen in handduken :(

  Haha! Ska kolla in Hagga Ballen imorgon :=)
  Vad tycker du om Friends?

 19. Östra mer än västra. Men jag tror inte att det sträcker sig ända dit egentligen. Man kan säga på toppen av Visten (en sjö som går ända till Deje). Sedär, nu kan du nästan hälsa på mina föräldrar:P

  Det stämmer att det var Hultsfred som stal datumet. Men Arvika flyttade aldrig sitt (tror jag?). Jag var nämligen en av dem som faktiskt hade köpt biljett, och var tvungen att åka till Hultsfred i stället.

  Jag vet inte tillräckligt mycket om Friends för att tycka särskilt mycket. Men generellt sett så tycker jag naturligtvis att det är bra att det finns organisationer som arbetar mot mobbning. Min uppfattning är att toleransen har minskat ganska kraftigt den senaste tiden. Men skolans ökade ansvar och det faktum att de faktiskt kan fällas om de ignorerar en mobbningssituation har såklart också med saken att göra. För bara 15-20 år sedan så var det nog vanligare att se på mobbning som en oundviklig del av att växa upp och problemen sopades under mattan. Stackars den som blev utsatt, men någon måste drabbas (typ). Vad tycker du?

 20. Med den beskrivning/karta skulle det nog bli åtskilliga dörrknackningar innan jag skulle få träffa rallychauffören :)

  Jag vet egentligen inte nåt om Friends heller utom att mobbningen växer sig större för varje dag som går. Och det gör Friends också. Som det här med Anti-mobbning inom idrott och nu det senaste Anti-mobbning på idrottsarenor, varför dra igång sånt när dom är helt chanslösa med skolmobbningen?

 21. Äh, det är bara att räkna antalet fordon på gården. Jag slår vad om att du inte kan nämna ett, förutom helikopter och färja, som han inte har samlat på sig?

  Jag kanske borde varit tydligare där. Att jag menade att toleransen mot mobbning verkar ha minskat, gör inte att jag tror att den faktiska mobbningen också har gjort det. Snarare tvärt om, och genom nya medel. Det kan inte vara lätt att vara ung i dag, eller vuxen för den delen.

  Blev det någon Hagahallen?

 22. Haha. Tyvärr är gubben inte så förtjust i gamla grejer:(

  Men Ångbåtsföreningen Freja. Undra om det var dem som fixade till självaste Freja? Jag var på 100 års jubileumet av hennes förlisning, och då tuffade hon runt på Fryken igen.

 23. Vadå inte gamla grejer…?
  Du menar att det bara står nya traktorer, bilar och lastbilar i hans trädgård då eller?

  Yes det var Ångpanneföreningen Freja som tog upp och fixade till henne.
  Hon tuffar på Fryken än :)

  Closer...

 24. Haha, det kan ju inte du veta. Men det är lite roligt att du nämner trädgård. Där pappa drar fram så förvandlas det mesta till en parkering. Inte nytt som i oanvänt, men uppdaterat. Visst är han tråkig? Han har väl haft någon äldre och roligare bil någon gång, men det var länge sen. Förr hade vi en gammal liten lastbil, men den är borta (lastbilsflak är kul att bygga kojor i). Vi hade en gammal traktor också, men den nya kallas hjullastare. Är det samma sak? Det finns det mesta, smått och gott, i deras trädgård.

  Det är ju snart Svenska Rallyt och egentligen kan det kvitta, men det brummar ju så mysigt från torget. Rallykörandet har nog gjort mig lite tokig.

  Fint att hon fortfarande tuffar runt på Fryken:) Har du sett en Lusten?

 25. Hello Aino
  På museet i Dyvelsten har jag sett många Lustar:)
  Värmlandsmuseet har oxå en på deras sience fiction center.
  Lusten sex – Som går på kex, ligger på ju Lammbergskajen.

  Jag tycker din far verkar vara en underhållande man ja :)
  Allt som går under 30 km/h är traktorer i min värld :)

 26. I Dyvelstens museum har jag inte varit. Men Lusten i Värmlandsmuseet har jag klängt på några gånger (den luktar fortfarande massa olja, eller nått?). På en av mina favoritsidor (http://jornmark.se/places_photo.aspx?placeid=166&Photonumber=083&lang=) finns Lusten 10. Vad går den på? Passa även på att kolla in resten av albumet med bilder från det numera rivna Bruket (som jag bodde granne med).

  Ja, det är han faktiskt. En man med mycket att berätta, om inte annat:)
  Epa – ok, men moppe klass II? Nädu! En traktor ska i alla fall ha fyra hjul.

 27. Ah du bodde där Aino, jag besökte bruket rätt ofta under 2000 talets tidigare del. Men det var faktiskt husen runt vårdcentralen som fascinerade mig mest med sina store butiksfönster ut mot vägen. Tänkte alltid att det måste ha varit ett sånt levande område förr.

  Skrev jag inte nästan 30 km/h?? En måppe går väl aldrig UNDER 30 va? Fast jag menade nog egentligen fyrhjuliga dieseldrivna fordon, och där går ju knallerten fetbort :)

 28. Gick det att gå in till området då? När jag var liten så var det ju helt öppet (och vi gick t.o.m. dit på studiebesök med skolan), men sen blev det ordentligt igenbommat. Jag och mina systrar skulle få ta oss en tur i Bruket innan det revs men på något sätt så blev det aldrig av:(

  Deje var i allra högsta grad levande! Karlstad – Munkfors tågspåret gick ju rätt genom Deje och vi hade t.o.m. en station där tågen faktiskt stannade (på de spåren som finns kvar körs bara godståg). Deje hade allt, men som på de flesta andra bruksorter, så drog pappersfabriken med sig hela samhället i avvecklingen. Om du svänger åt andra hållet av Bruket så finns det en massa gamla arbetarbostäder åt de forna fabriksarbetarna. Men vill du se något riktigt tufft så ska du åka dit på sommaren och ta en väg till Kyrkan som kallas för Gröna gången. Det är verkligen en djungel och jag har sett något liknande. Men glöm inte myggsprayen (och kameran):) Jag skulle kunna skriva flera sidor om Deje, men det är bäst jag låter bli. Vi har en typ av hat-kärleks relation, hon och jag:)

  Haha. Kanske inte i praktiken, men i teorin så får de ju gå i högst 25:P Jag har faktiskt ett AM körkort (moppe klass I) och de får gå i ca 50:)

 29. Hello Aino
  Ja det var bara att cykla in. Det var bara plastsorteringen som höll till där då.
  Jag brukar ta vägen förbi brukshusen :) Jag tycker det är underbart när man ser dom oftast ganska fyrkantiga lador uppställda på rad oavsett om man är på Vidön, Deje eller i Grums. Kôrka i Deje? Jag tror faktiskt aldrig jag har sett troende fôlk i Deje, tror jag :) Efter lite skämmigt googlande så: Menar du Nedre Ulleruds kyrka?

  Men om du verkligen hade tagit ett AM kort så borde du väl veta att MAX farten för en EU moppe är 45 km/h, Va Va VA??
  Har du hört uttrycket ”NU-MOPED” ?

 30. De öppnade säkert upp stället när de började med plasten. En sväng så hade de till och med vakthundar.

  Jag är inte säker på att det finns några troende folk där. Men kyrka finns och du har rätt i att den heter Nedre Ullerud (Övre ligger mot Olsäter). Den ser inte ut att vara mycket för världen, men på insidan så finns det ett välvt trätak med ganska intressanta målningar. Mitt första sommarjobb var på kyrkogården. Den är jättefin precis vid älven, men tyvärr så ligger den lite för nära vattnet. Sommaren jag arbetade där så hade det varit en ovanligt blöt vår och alla gravar hade blivit urholkade och sjunkit ner ca 30 cm. Det hade du kunnat fota om du hade varit ute efter lite skräckstämning:P

  Jag har liksom utgått från att du kommer från Värmland, men det kan jag ju inte veta. Gör du det?

  Mäh. Det har jag faktiskt glömt, men jag har inte sett en som inte går att köra i minst 60 i alla fall! Nej, vad då? Mu-moped? Det är ungefär som Ko-skolan.

 31. Tja Inoa
  När man cyklar samma väg tillräckligt många gånger så mår man illa, får utslag, ångest och c-vita min brist. Så för några år sedan började jag cykla på på Ullerudsvägen i stället. Marten som ulleruds nedre hembygdsförening ordnar har jag besökt flera gånger. Kolbulle grillningskvällarna nere vid vattnet med. Och Lamorna som betar efter vägen är ju en klassiker. Men en Kyrka har jag aldrig sett. Just nu känns det lite hitte-på av dig, fattar inte att jag kan har missat en vit kyrka så många gånger asså! Nästa sommar då djävlar!!

  Born and raised in Wermlann county.
  Fast nu måste jag berätta att jag började fundera på va fan: ”vart jag är född” har med saken att göra egentligen, tycker hon att jag skriver som en krata och då tror att jag tillhör Kråkindianerna och är född på ett fält i Montana?

  Jag tror inte det finns nån EU-moped som går under 55 km/h så det är lätt att förstå att det inte fastnade i din hjärna :-)
  Under nittiotalet så blommade det upp band som Linkin Park, Limp Bizkit och Crazy Town. Det som var NEW med dom var att dom rappade till hårdrock, och journalister har ju en förkärlek till att döpa allt som är nytt så rapp/med/rock fick bli NU-Metal. Så kom scotern. De små hjulen och väääldigt mycket plast drev de äldre gubbarna som arrangerarade Moppe rallyn till vansinne. Ingen plast på våran gård! Plastmoppar är ej tillåtna! började komma upp på affischerna och tillslut blev det Nu-Moppe! Kan tänka mig att moppe-gubbsen fick utslag av NU-Metallen också :) Det är nog lättare att få en gubbe att rulla runt och spela död än att få honom att lyssna på Rap :)

 32. Men vad gör du där ute och cyklar? Det låter knasigt. Vart cyklar du från, Inte Karlstad väl? Kolbullar! Det gjorde vi jämt på ”campingen”. Lamor? Det har jag nog missat. Jag vet att det verkar helt sjuk, men det är faktiskt sant;) Vit är den, men inte särskilt stor. Tornet sitter liksom inte på kyrkan utan på en kulle bakom. De har även väldigt många av de där kända värmlandsgravarna. Du vet, de där smidda korsen med massa jox på? I sommar så får du ordna upp det här, men glöm inte att ta gröna gången i stället för bilvägen.

  Det är såklart för att jag är så himla nyfiken av mig. Och att du ofta skriver på värmländska. Det behöver visserligen inte betyda att man är värmlänning. Jag är född här och pratade inte värmländska förens för 2-3 år sen. Men jag tycker inte att du skriver som en kratta, tvärtom:) Det är kul att se att någon faktiskt kan skriva ordentligt, få till ett bra innehåll som samtidigt är behagligt att läsa. Om du ger upp fotograferandet så kanske du får satsa på att skriva något.

  Haha, det är så det hänger ihop! Jag kommer ihåg att det var en del klagande på plast mopparna. Men jag gillade min. Den fick flytta till Hagfors och jag hoppas att den fortfarande lever.

 33. Hej Aino
  Att få höra att det låter knasigt att ta en cykeltur från en universitetsutbildad NU-moppedist som jobbar gratist varje natt känns lite som… ja vad ska jag skriva? Tips?
  Vissa yngre bloggerskor som jag läste förr skrev på väldigt grov wermländska, och jag älskade att läsa det så jag stal väl med mig några ord av dem.

 34. Haha.. Hör på det här då; jag har faktiskt inte ens någon cykel. Jag har en bil, men inget körkort (förutom AM då). Det är helt i sin ordning:)

  Varför har jag svårt att få ihop ”yngre bloggerskor” ”grov värmländska” med ”älskade att läsa det”?

 35. Hihi!
  Med tanke på att du bor på ett berg [som kallas hage :)] kan jag ha lite förståelse för att du inte har en hoj. Fast jag rekomenderert :) Men bil utan lapp! Det är ju sånt som onger i 16-17 årsåldern i Väse, Slottsbron och Deje! Och varför ingen lapp? Där blev jag helt svarslös! Du var bright nog att du kom ifrån Deje, du pallade med en universitetskurs men föll på körkortet. I’m speechless! [KLARTEXT ][menar inte att de nåt fel på Deje så, men sinnesslöa människor kommer sällan ifrån hålor] [inget fel på sinnesslöa människor heller, använde bara det begreppet för att berätta att jag tycker du verkar smart ] [smartare än att äga en bil som du inte får framföra på allmänväg ] [jag har körkort :) ] [hi hi]

  Jag förstår :) Tror jag tänkte att det blir för mycket ord och meningar för att förklara detta, jag tar den korta versionen och hoppas att Aina är så bra uppfostrad att hon nickar ”jaaigt” även om hon inte förstår alls! Nääe.. men det finns nått som heter fjortisspråk. dOm typ zkrivEr typ LitE zå hÄr.. Azz! Äldre mäniZkor bjukaR bli vAnzinniga 0 typ ”dom ba typ fÖrZtör tyP riKzzvEnzkAn juh *skrattar* fast när jag för några år sedan upptäckte att tösera här runtomkring lade in wermlännskan i fjortisgröten så låt det ju ba fantastico! [varför just tjejer? – det är nästa ba tjejer som bloggar ]

 36. Jag ljög. Jag har en cykel. Det är bara det att jag glömde den i ett cykelförråd på Sveagatan när jag flyttade förra gången. Sen har jag varit med cykel lite från och till, men de tenderar att bli stulna eller gå sönder. Jag är mer av en gå människa än en cykelmänniska. Men det beror ju på hur långt man ska ta sig.

  Och så har hon en rallyförare/bilmekaniker till far! Men det är faktiskt ganska logiskt. När alla andra tog sin lapp så flyttade jag in till stan och blev av med möjligheten att övningsköra privat. Så åren flöt väl bara på. Tills nu. Nu är jag på väg (hihi) iaf, och har kört på skola sen i höstas. Tyvärr har jag hunnit bli såpass gammal att hjärnan har hunnit växa i hop och utvecklat ett allt för gott risk- och konsekvenstänk. All trafik är skenande långtradare;) Jag rätt feg och skulle helst slippa alltihop:-/ Ni är lyckliga ni, som skaffade körkort tidigare (vilket jag antar att du gjorde?).

  Pappa är ganska rädd om sina bilar och tröttnade tillslut på nervsammanbrotten varje gång han var tvungen att låna ut en. Så han skaffade en lite sämre bil för oss 3 systrar att dela på. Problemet är att två av oss inte har körkort och den tredje, som har körkort, bor i stockholm.

  Du är rätt ute om deje, och liknande hålor :-S De flesta i min ålder, som stannade kvar, har mer eller mindre självutrotats vid det här laget.

  Om du vara visste hur smart jag känner mig nu. Jag har läst 4 år på uni utan att ens snudda vid underkänt, men jag håller på att misslyckas med en matte 2b kurs. PÅ KOMVUX! Det är helt sanslöst. Blir man ointelligent av att jobba?

  d förZtåR ja d :PpPPppPPppP

 37. Tjenis A
  Så inte nog att du glömde att låsa dina cyklar, du har även glömt bort dom i cykelförråd. Shit vilken kass cykelmatte du måste va asså. Känns som att det var dig dom pratade om när: ”Det hon inte hade i huvudet – Hade hon i sina trampdynor” ordspråket kom till :) Jag tycker att gå är så fruktansvärt trist att jag inte kan beskriva det. Gå runt på stan klockan 07:00 en söndag när stan är helt våldtagen av glasskross och spyor med kameran kan det va kul nån gång. Men att ha en planerad vandring, typ att gå till nåt/nån är bara för trist för moi. Jag cyklar HELA vägen ut till Hammarö sydspets :)

  Yes, jag följde traditionen och grejade körkortet till att jag fyllde arton som ett snällt gossebarn ska göra. Sen blev man nästan kunglig bland alla fjortisbrudar och slav till alla äldre gubbs som ville att man skulle sitta vänster fram i deras raggarbilar fredag lördag kvällar till nätter till morgnar. Man hade nog ett mycket bättre driv i körkortsuget då som artonåring, men samtidigt var inte jag iaf sådär direkt jättesmart då och tog knappt in nåt av det som läraren sade. JAG VET BÄST MINSANN!!

  Det kanske är så att du har blitt så smart av allt knegande att du har insett att Aritmetik och Algebra får man ALDRIG användning för i det riktiga livet. Så varje gång du öppnar Matte 2b boken så används hela din vänstra del av hjärnan till att komma på varför du inte behöver detta :)

 38. Jag vet. Jag har lite dåligt samvete. Stackars cykel som står där alldeles ensam. Jag var faktiskt och hälsade på den i somras. Men tyvärr så hade jag ingen nyckel (du ser, jag låser faktiskt mina cyklar) så att jag kunde ta hem den.

  Och hur trist är det inte att behöva släpa runt på en cykel när man inte kan/vill cykla längre? Gå är grejen. Man kan typ gå överallt bara man går tillräckligt länge. Att vandra i fjäll är oslagbart. Däremot så är det trist att gå samma sträcka hela tiden. Men det känns som om man hinner se mer när man går. Det är kanske inte spyorna som lockar mest, men att gå runt i stan en tidig lördag eller söndag morgon är faktiskt inte så pjåkigt. Det blir ju att jag gör det en del med mina arbetstider. Men värst är att komma hem från jobbet en sen lördagskväll. Man passar verkligen in bland alla glittrande festprissar, när man kommer i sina lortiga arbetskläder:-S

  Du cyklade säkert ända ut på stenarna också :P Jag har faktiskt cyklat till Hammarö.. eller var det Skoghall? (vad är egentligen skillnaden, förutom att man inte får kalla en Hammaröbo för Skoghallsbo) nåja… med lunginflammation. Det du, var inte så himla bra.

  Nu låter du som en riktig Kilsbo. I deje så fanns det varken raggarbilar eller raggare. 18 åriga killar är sällan jättesmarta och det finns ju en anledning till att de är kraftigt överrepresenterade i trafikolycksstatestiken.

  Du har rätt igen! Självklart är det så det ligger till:) Men ärligt talat så har jag väldigt svårt för den här Varför? Därför! – mentaliteten, som min lärare försöker slå i mig.

 39. Hellö Aino
  Folk som säger att deras cyklar blir stulna låser till 99.9% sina cyklar när helst dom själva orkar. När den sedan blir stulen så sprider dom sitt hat över CYKELN! Så är det! Och så gjorde du, kanske är du verbalt smittad av nån som inte låser sin hoj. -Eftersom du tydligen låser din cykel även i cykelförrådet :)

  ”Släpa runt på en cykel”
  Lärde inte era lärare i Deje vad ett cykelställ är till för? När du tröttnar på [hur nu det går till??] att cykla så parkerar du helt sonika din jernhest och låser den i stället, och sedan fotvandrar du vidare. Klagade dom inte på HagaHallen när du kom med en limpa i ena handen och en cykel i andra till kassan? Börjar faktiskt förstå varför du tycker cykel är så jäkla trist nu! Undrar hur kul är eran bil är börjar jag fundera nu :=)

  Inte ut på stenarna tack!
  Men till första parkbänken brukar det att bli. En gång tog jag min racercykel ut, och den har jääättesmala däck. Så på spången [heter det så?] ”Den konstjorda trävägen men länsgående plankor på” så körde jag igenom mellan två plankor och flög över styret! Jag cyklade inte fort eller så, så jag blev bara lite omtumlad -efter kullerbyttan över styret :) Såna upplevelser får man i alla fall inte när man fotvandrar :)

  Inga raggare i Deje!!??
  Nu låter du som dom där som säger att Kronoparken bara har ett ”dåligt rykte” Att cyklister blir skjutna eller att HA och de lokala knarklangarna har knivslagsmål mitt i centrum är inte sant. Du menar att motorburen ungdom i Deje satt hemma och hjälpte mamma vika tvätten varje fredag och lördag kväll och att Lort Ubbe egentligen kommer ifrån Forshaga, eller?

  Folksam släppte nån statistik för nåt år sedan som sa att en artonåring är inblandad i tre gånger mer trafikolyckor än en tjugosexåring.

 40. Klart jag låser dem.. men man börjar ju undra, när den helt plötsligt är puts väck. Min senaste cykel försvann precis utanför fönstret. Jag kollade ut och bara ”Vart är min cykel…VART är min cykel…VART ÄR MIN CYKEL!”.

  Du, det finns inga cykelställ ute i skogen, och tänk om man ska ta en annan väg tillbaka. Jag har stått och stampat vid ett nedfallet träd en gång för mycket! Och för att inte tala om alla diken/bäckar.

  Hihi.. du får mig att kikna av skratt här:D Det är något med din ton..

  Det heter spång:) Jag hade inte vågat cykla på en sån. Du måste vara rädd om dig. Att flyga över styret låter ohälsosamt. Och ändå tycker du om cyklar? Men spången, den är väl åtminstone ganska bred där? Jag har för mig att den har 4 plankor i alla fall. Ut till t.ex. Bergholmen så är den bara två. Så håll dig till handikappanpassade-spångar om du nödvändigtvis måste cykla (och inga mer tunna däck!).

  Det är ju sånt man missar när man fotvandrar. Men om du först går en mil uppåt och sen en mil nedåt, så gör det hiskeligt ont i knäna *tipsar*

  Så här är det (eller var det). De där sinnesslöa människorna du pratade om. De som sällan kommer ifrån hålor. De lyckas oftast inte ta körkort heller, och Deje är fullt av dem. Visserligen kör de bil i alla fall, men inte tillräckligt för att uppnå någon raggar-status. Lort Ubbe finns i Deje! Han bodde ganska när mig.

  Jag funderar på en grej som du kanske vet något om, men det är kanske lite svårt att svara på när jag inte har någon riktig fråga. Problemet är i alla fall att mitt hår får en väldigt osannolik nyans när jag tar kort med min kamera. Finns det någon inställning man borde satsa på att rota runt i för att få den mer ärlig?

 41. Hej Aino
  Jag vet att det inte finns cykelställ ute i skogen. Jag läste det som att det var dö-töligt att släpa på cykeln på stan. Men det går ju att luta cykeln mot ett träd om det känns avigt att släpa den genom skogen, och eftersom du har en riktigt sträng sida så är det ju bara du säger till på skarpen så står hen säkert kvar när du kommer tebaka!!

  Jag tycker att en spång mer är två plankor som går genom en träskmark, som ute vid Hammarsudde om du har varit där?
  Spången (?) ute vid sydspetsen är bred och jättefin. Men glipan mellan plankorna är för stor. Så med racerhoj måste man köra på en och samma planka hela vägen, annars…

  osannolik nyans!
  Vad är sannolikt nyans? Den enda bilden jag får framför mig är att du har försökt bleka ditt hår platinablont fast det blev gult, men när du tar fram XL’en och fotografera dig själv högst upp på Mt Deje så bli håret fanta orange. Är jag i närheten? Har du testat med en annan kamera? Började det nu på vintern, de flesta kameror kör väldigt kall vitbalans utomhus i snön, men då borde ditt hår bli osannolikt blått! Ärlig, är det snyggare än i verkligheten :)

 42. Jahapp, och om man tar en annan väg tillbaka då? Herr Harsvar Påallt.

  Hur många hojar har du egentligen? Det kanske är du som har stulit mina:-O

  Nej, men en vän/släkting (som ändå har någon typ av fotoverksamhet) lyckades dock med det konststycket på mina studentbilder;( Eller var det så att jag faktiskt hade oranget hår? Hm.

  XL’en är mer håruppfostrad, men min digitalkamera hittar bara på. Jag har (färgat) mörkrött hår, men med den så blir det mer Felix Ketchup av det. Alltid. Om det inte är väldigt mörkt förståss. På vintern? Nej, när jag började färga håret. Det var några år sedan. Ärligt och ärligt, det som är snyggare än verkligheten har man ju inte lika stor anledning att opponera sig mot:)

  Nu kommer du bergis att fundera över om det är dåren som skrivit 300 kommentarer i din blogg, varje gång du möter en rödhårig tjej på stan:P

 43. Tja Aino
  Då har du en cykel i skogen.
  Hur lätt som helst att svara på :)

  Jag kom på förr i tiden så skulle alla artonåriga killar lyfta ur motorn ur bilen och renovera motorn. Volvo motorerna målades Volvo BM röda och Cheva motorerna målades alltid orange. Och på den tiden så var blixt rätt inne och på precis varenda bild så såg de renoverade motorerna ut som radioaktiva neon ketchupfärgade månster!!! Jag tror nu alltså att blixten har nåt med det hela att göra. Använder du blixt när du avbildar dig själv?

  300
  Vad drömde du sedan?

  AINO

 44. Haha. Oftast så är det ju inte jag som fotar mig själv. Vet du hur svårt det är? Armarna är rätt korta. Men där jag oftast hamnar på bild är hos en som har en exakt likadan kamera som jag (faktiskt). De bilderna jag tänker på är främst tagna utomhus i naturen och på ganska långt avstånd, så jag tror inte att det har varit någon blixt inblandad. Men jag förstår vad du menar, för färgen blir annorlunda med blixt också. Men inte på samma sätt.

  34? Vad är det för ljug? Hmpf..

 45. Hej Aino
  Det kan inte vara att du är lite fjortis skadad. Typ när du ser bilder på dig själv där du inte är lika snygg som du tycker att du är. och skyller att skit på att kameran som inte fångar rätta hårnyansen. Bara en tanke. Annars förstår jag inte, nej.

  Tro’ru WordPress ljuger eller :)

 46. Nämen du. Nu ser jag att jag står där uppe också; 49. Varför är det två olika? Är det så fyndigt att det delar upp sig när jag skriver från olika IP-nummer? Inga av de andra är ju uppdelad. 49 + 34 = 83 och det är ju nästan 300.

 47. Tjena Aino
  Näe det är inte IP-nummer.
  Du har ändrat nåt i dina inloggningsuppgifter.
  83 är ju närmare 300 än 34 i alla fall :) Kör du med tre på HTC‘n?

 48. Nu ska du inte försöka att applicera några fjortisfasoner på tant Aino. Jag har minst dubbelt så många vuxenpoäng som dig :P Du är bara kinkig för att jag skyller på kameran.

  Jag använder 3 olika IP nummer, varav 2 av dem är Tre. HTC’n har jag nog aldrig kommenterat från eftersom den är så dryg att skriva på. Men jag har varit inne och läst med den. Jag ändrade min inloggning genom att lägga till en mailadress. Eftersom du är så duktig på att uppdatera så måste jag ladda upp till 6 sidor (med massa bilder på) innan jag kommer ner till de här inläggen. Så jag tänkte att det skulle bli smidigare om jag fick en notifikation till mailen när du har svarat. Tyvärr verkar det inte fungera så bra. Eller ok, jag glömmer oftast att klicka i den där rutan. Så jag får ta vanliga vägen ändå. Jag har alltid funderat på hur det fungerar på wordpress (även om jag haft en själv?). Kan du se den mailadressen jag har uppgett eller är det något som bara ”systemet” ser?

 49. Goderafton Aino
  Eftersom jag ibland blir lite lätt konfunderad när töser från Deje helt plötsligt börjar fråga underliga saker och till och med påstår underliga saker, så blir jag osäker och måste kolla kolla kolla. Så jag upptäckte att du bytte mailadress direkt :) Kan även meddela att du är reggad på sex olika IP-nummer på min WordPress blogg. Notifikation till mailen funkar dretbra, fast det är ju det där lilla med att kryssa i knappen då :)

  Vad är den vanligaste reaktionen när du presenterar dig som Aino för den svenska allmänheten?

 50. Både konfunderad och osäker. Det låter som om han är lite paranoid? Men jag förstår. Dejingar är nämligen inte att leka med.

  Då ser du alltså adressen. Vilken tur att jag inte registrerade vilken som helst. I fall du skulle ha varit en sån där Dejing alltså.

  Hm, 6? Ja, jag antar att de byts ut efterhand. Det är i alla fall bara två olika nät jag brukar skriva från.

  Det vet jag inte eftersom jag vanligtvis presenterar mig med något helt annat. Möjligtvis att vi har 3 bokstäver gemensamt, men då saknas det fortfarande två. Är du en sån där wordfeud-are kanske? Hur som helst så såg en apotekare som hette Aino häromdagen, och hon verkade inte ha fått några men i alla fall. Hur brukar den svenska allmänheten reagera när du presenterar dig som Karlstad Igår?

 51. Dear Aino
  Eftersom jag inte är osäker & kollar upp dig jämt så skulle jag uppskatta ”delvis” istället för ”lite paraniod” :)
  Eftersom jag uppfattar dig som några procentenheter coolare än resten av befolkningen, så jag tänkte att ingen@gmail.com kan ju va en riktig adress – och tänk vilken tur hon haft som lyckades få ”ingen” adressen – fast vilken tur att jag inte är så på att jag mailade iväg en gratulation till den adressen. Va va va VA??

  Aha du heter inte så… och ändå hängde du upp dig på min felaktiga stavning av ett namn som varken du eller dina silverfiskar är döpta till! När vi ändå är så öppna: är de finlänska generna också hittepå?
  Jag har aldrig presenterat mig som KA, däremot så är det två människor som tittat i min kameraväska och då lagt ihop två plus tre och räknat ut att jag är KA. Några gånger i början när jag träffade nya människor, typ fotomänskor som ville ses igen och ta en fotopromenad/kaffe/snacka så så jag skriv en komment på KA så tar jag din mailadress i kommentaren. Fast dom hörde aldrig av sig. ALDRIG!! Antar att det är rätt stor skillnad på mig i verkligheten och mig på KA :) Wordfeud är Apple vettu, jag är ju en Experia/Android gosse. Kommer du ihåg den kommunale wordfeud mannen som härjade runt förra året då förresten? Om det kommer fram en oattraktiv brud som bjuder dig på en drink ute på lokal, presenterar du dig som gudinnan Aino då eller?

 52. Hej KA – den delvis paranoida android gossen! Hihi, du har säkert inte läst Liftarens Guide till Galaxen, men där finns det i alla fall en djupt deprimerad robot vid namn Marvin som kallas: den paranoida androiden.

  Nu blev jag lite besviken över att jag aldrig har försökt att registrera den adressen. Tänk vad folk skulle bli sura när man fyller i t.ex. medlemskaps ansökan. De skulle bara tro att man vill undvika att bli trakasserad av nyhetsbrev.

  Hade du skickat iväg en gratulation till den coola adressen så hade det ju kommit till den som skaffat sig den coola adressen och den som hade skaffat den coola adressen kanske förtjänar ett gratulation? Det hade ju blivit rätt i alla fall.

  Aino har jag stulit från Kalevala (finlands nationalepos) och det ska man inte ta lätt på;) Generna är äkta, min familj flyttade hit -77 eller något sånt. Däremot så är språket hitte-på. Vår släkt är svenskspråkiga, men med en särskild dialekt. Så jag kan inte mer finska än ca 10-15 ord och två sånger. I sverigie är vi finnar, men i finland är vi svenskar alltså.

  Vad taskigt.. Är du alltså charmigare i verkligheten? :) De arbetade säkert extra som kommunala snöröjare. Men jag antar att du inte är den enda häromkring som gillar att fota. Hur vet de att du är du?

  Wordfeud finns för android nu. Jag har nyss börjat spela, några år efter alla andra. Jag vet inte om jag är så impad dock (kan bero på att jag just spelat nästan ett helt spel med bara vokaler). Jag kommer ihåg det där. Är det han som låg med en 14 åring du syftar på? Det har ju varit lite hysteri kring det där med wordfeud. Gubbar som raggar på ungar och folk som hittar älskare/innor genom chatten. Ungefär som på resten av internet alltså, men varför just wordfeud; där man inte kan radera historiken utan att radera spelet? Verkar ju skitdumt.

  Oattraktiva brudar har aldrig bjussat mig på drinkar, men om det skulle inträffa så lovar jag att presentera mig som gudinnan Aino:)

  Vill du veta hur jag hittade till din blogg?

 53. Kena Aino
  Hmmm… Namn check! Hårfärg check! Skostorlek ?

  Eftersom det är så mycket lättare att skriva på hittepå med 70% ironi och 30% skoj så är det nog rätt lätt att tro att det är något fel på skribenten bakom KA om man inte fattar ironin trorja. Jag är garanterat inte charmigare, men jag är väl mer normal typ :) Wordfeud för android! Äntligen!! Raggar du nåt när du feudar? Ja det var Karlstads fastighetsdirektör som gillade fjortisar. Helt knäppt.

  Jag tror du hittade hit genom att du Googlade efter bilder från Karlstad, eller så var det din syrra som tipsade dig :)

 54. Nu skryter du bara igen. Du vet ju inte vad jag heter:P Men se upp för rödhåriga tjejer i ett par 38:or. Nu är det snart vår och den kvinnliga befolkningen drar i avfärgning och blonda slingor. Det borde dra ner antalet en aning. Har du hår och skor?

  Jag har fått en och annan fylleinvit i chatten, men eftersom jag sällan svarar så är jag nog en väldigt dålig feud-raggare. Quizkampen har just kommit till Android! Jag ska bara hitta några lämpliga motståndare. Jag hade ju frågat dig, men näää. Inga radiolyssnare tack;)

  Så här var det. Det finns en annan blogg, http://karlstadhistoria.wordpress.com/, med bilder från gamla Karlstad. Den var jätteintressant, men så tappade jag bort adressen. Ni har ju liknande namn, så google tog mig hit i stället. Och det var väl tur. Den andra bloggen har inte uppdaterats på ett år och din blogg är en av de få som jag fortfarande följer med intresse:)

 55. Tjena Aino eller va du är döpt te
  Klart jag har hår och skor. Vi killar har tamefan hår precis överallt, som tur var så slapp jag ryamattan på bröstet :) De senaste skorna jag köpte var ett par 45’or tillverkade i Danmark. Sitter som en smäck!

  Quizkampen.
  WTF är det? Hela mitten kapitlet var som en grekisk Kalle Anka, vart ska jag skratta liksom, men tillslut så Googlade jag på Q-kampen och djävlar vad jag skrattade. För att vara tjej så har du rätt skön humor måste jag säga :)

  Om du googlar på Peter som skriver Karlstadhistoria så tror jag du kommer hitta mer liknande sidor. Jag trodde faktiskt inte att du skulle va intresserad av gamla Karlstad. Kolla videon, den är dretbra.

 56. Först har ni inget hår, sen har ni hår överallt och tillslut har ni inget hår där ni vill ha hår och massor av hår där ni inte vill ha hår. Det är inte lätt. Vilken färg har du på det då? (nöjer mig med huvudet;)

  Du måste testa quizkampen! Det är faktiskt kul och helt beroendeframkallande. Kameran kommer att damma igen när du sitter och quiz-dänger folk hela dagarna.

  Varför skulle jag inte vara det? Du tror så konstigt. Du skulle bara veta vilka fina gamla karlstadfoton jag har sett i jobbet. Det fanns en från gjuteriet som jag var särskilt förtjust i. Jag hoppas verkligen att den, och resten av högen med bilder, fortfarande finns kvar någonstans. Många av ägarna saknar arvingar och det är en stor risk att sånt slängs:(

  Den där videon var ju inte så dretbra. Den fungerar inte alls:-/ Men jag ska googla Peter:)

 57. tJENA tJEJEN
  Men hur är det med den moderna kvinnan då. Så fort hon blir en kvinna så ska hon raka bort det så hon ser ut som ett barn igen :)
  Mitt barr är rätt mörkt under vintern men bleks rätt fort när Sola kommer fram på våren. Årstidsfärgat kanske? Jag har alltid trott att hippa-brudar med stort intresse för smink, skor och skönhet inte var intresserade av att glo på gamla dammiga bilder från artonhundrakallt. Ska’ru läxa upp mig nu elllleeer :) Förresten när du går till bussen så går du förbi ett stort svart ankare på Drottningens gata. Sväng Höger efter det och sedan Vänster in på Ahlmarks så kan du titta på många vackra sv/v bilder från Kallsta i deras lobby. Kolla även in hissen och gå upp några steg i trappen så kommer du skina som sola trorja

  Det är nått skumt med den videon. Prova att klicka här så länkas du te You Tube direkt.

 58. Jag är förälskad! Vilken film <3

  Som hemmafruar och lyxhustrur så måste vi göra något av all vår lediga tid förstår du. Man kan ju inte stryka skjortor jämt.

  Men jag har samma problem med min naturliga hårfärg. Jag ville inte färga det för att undvika en utväxt, men jag fick ju likförbannat en utväxt.

  Hipp-brud med stort intresse för smink, skor och skönhet? Ja det låter ju precis som mig, Herr personlighetsanalytiker. Ska jag vara ärlig så har jag haft samma skor i 6(!) år (fast jag har väl köpt några nya under den perioden också). Borde man vara en sån brud? Jag har alltid undrat.

  Intressant! Kommunen sitter också på massor av gamla fina bilder och kartor. Men de trycker gärna in dem i lokaler som bara används av ledningsfolk:( När gamla skolan hade utförsäljning så köpte jag en gammal karta över Karlstad och grannkommunerna . Eller den är inte SÅ gammal egentligen, men det är lite roligt att se när det fattas vägar och sånt.

  Jag vet inte riktigt vad det är jag gillar med gamla foton/filmer/grejer. Det bara är..intressant. Jag är sjukt fascinerad av "tid" och tid är detsamma som förändring och förändringar är tydligast över tid. Inte nödvändigtvis från sämre till bättre, utan kan lika gärna gå åt vilket håll som helst. Då har det varit bättre/vackrare/intressantare i någon ände i alla fall. (Du kommer att blocka mig från din blogg efter det här svamlet). Det är lite samma sak som med Jan Jörnmarks foton. Fotona är nya, men objekten gamla. En del har stått stilla och andra har gått bakåt. Uppbyggnad/nedbrytning, kontraster.

 59. Tjena Tjejen med hemligt namn
  Näe du du behöver verkligen inte vara en sån brud. Det var jag som körde med ett vinklat påstående för att få reda på om du köper tre till sex nya par skor i månaden och om det var sant att du verkligen äger 37 par skor som du aldrig haft på dig utomhus. Snurrar det?

  Jag förstår helt grejen med gamla foton/filmer/grejer och tid.
  Vet du vart Karlstads obrända bibliotek ligger?

  Nää nu pulserar det för mycket i pekfingret // So long chick with no name!

 60. Då ska jag berätta en till hemlighet. Jag bara blåvägrar att köpa något asfullt bara för att det är trendigt. Det här oversizemodet har verkligen ställt till det för min garderob.

  Det här var lustigt. Jag var faktiskt där, bara två dagar före du skrev den kommentaren. Det ligger i gjuteriet:)

  hihi :D Kolla på den sista bilden i annonsen och sen i min blogg. Jag lägger upp en bild där, för jag vet inte vart jag ska lägga den annars. Men skynda dig, för jag kommer att plocka bort den sen. Det är en sida ur min fina bok Carlstad på den tiden..

 61. Tjena Bruden
  OVERSIZE!!! När va du ute senast? Oversize! Vart ser du oversize? Allt jag ser är svarta tights och svarta fuskskinnjackor som är så små att det inte går att stänga dragkedjan. Oversize? Har du flyttat hem till Däje eller? Oversize Fnys

  Det hänger en stor & gammal karta på väggen i biblioteket som jag älskar att glo på. Alla skumma kvartersnamn står på den. Vet du vart operan/teatern har sitt ute vid lasarettet? Huset före den byggnaden kallas ”Idioten” på kartan. Tydligen ska dom ha undersökt sinnesslöa [dagens politiker?] människor där :)

  Schyst bild av salttorget. Jag börjar tro att Karlstad blir snyggare när man ritar av staden. Kanske skulle man testa att rita, det var ju kul att rita på roliga timmen under mellanstadiet :)

 62. ps. Du får skrolla ner lite för att se bilden nu, den ligger inte på det senaste inlägget längre ds.

 63. Tja ”Vad det va du hette nu igen”
  Jag har sett bilden. Snygg! Du kan ta bort den.
  Ps, om du ska ut och övningsköra idag så rekommenderar jag att du tar några varv i rondellen utaför Netto på södra Råtorp. Sedan tycker jag att du tar vägen från Rudskolan till Norrstrandsskolan via Rudsberget så kommer du få en rejäl AHA upplevelse. Kör gärna med någon du är trygg med för vid iaf ett tillfälle så kanske kommer du att säga ”shit! jag blev så rädd att jag råkade kissa ned mig lite

 64. Hallå! Har du varit och provat en tröja på en tjejavdelningen det senaste året? Näh, tänkte väl det;) Nästan alla överdelar jag dragit på mig är skitbreda och hälften av dem slutar någonstans över naveln. Det ser inte klokt ut någonstans.

  Den där kartan stod jag också och glodde på:) Det vet jag faktiskt inte vart det ligger. Haha:)

  Du såg väl att det är exakt samma bild? Med båten och allt. Bilderna i boken verkar utgå från gamla foton (färglagda) och målningar. Testa att rita vet jag. Det kanske t.o.m. blir snyggt. Jag brukar rita saker, men jag vet inte om det blir så mycket av det. Dessutom ”kan” jag bara rita i blyerts och det blir ganska tråkigt efter ett tag.

  Oj, vad händer därborta? Något körande blir det inte i dag. Men jag ska ut i solen en stund och se om det händer något spännande i stan. Kanske… hittar jag en tröja gjord för människor (och inte kuber)

 65. Tja Däääje
  Nä det har varit lugnt med topp-shoppandet i år för mig. Men du kan ju inte kalla en topp som visar naveln för OS. Det låter ju mer korkat än vad det ser ut ju :) Fast är det inte tänkt att hon ska ha ett långt linne för värme, och en kort magtröja ovan på linnet för att stila, och en fake-skinnjacka som är så tajt att den inte går att stänga. Eller har jag missat nåt nysläppt vetenskapliga rön?

  Däjes kulturkunskaper -1
  Jag tar en bild på kartan nästa gång jag svänger förbi Herrhagen, det blir lättare än att jag ska texta en läslig karta tror jag. På en annan gammal karta hittade jag två öar ute på Vidön som kallas för Tattar holmen ell. holmarna. Skrata så högt att grannen ringde störningsjouren :)

  Jag kunde rita på roliga timmen men när jag kom upp på högstadiet så blev det bara dret av ritandet. Hatade läraren, fick 2’a i bild betyget sex gånger i rad. Apropå rita så kom jag på ”Konst i Karlstad” eller vad galleriet bredvid Haga Tobak, vet du vilket jag menar? På Kungsgatan precis innan det börjar gå uppför mot Domkyrkan. Gå upp tio minuter tidigare i morgon och gå in där i morgon, hänger mycket vackert där just nu. Tänker att jag måste berätta detta för dig varje gång jag svänger förbi där. gå dit!

  Du kan ju ta den turen nästa gång kanske. Vem kör du med förresten, kak-mamma?
  Hittade du något schysst som kanske visade mer än det döljde på stan igår?

 66. Du har så rätt så rätt. Det är väl en mini-oversize dårå. Även om den är kort så är den ju bred som bara den.

  Det är lugnt. Jag ska förbi där i veckan och har hela 45 minuter på mig att hitta Idioten:) Men du kan ju ta en bild för säkerhets skull.

  Nu snackar du sifferbetyg igen. Har vi inte enats om att det är bokstäver som gäller? Jag gick förbi där och det heter inte Konst i Karlstad. Men något liknande, tyvärr försvann det lika snabbt som jag konstaterade att du hade fel:) Jag gick inte in.. det var nog stängt faktiskt. Men jag lyckades kika lite genom fönstren. Dessutom såg jag en väldigt gullig gammal jordglob i antikboden där på hörnet. Tyvärr var inte prislappen lika gullig:(

  Jag kör inte med någon:( Bara körskola och där har jag inte varit sedan snön föll. Lite ovilja och lite praktiska svårigheter. Övningskörde du privat?

  Jag tror inte att jag hittade något, men dagen efter så hittade jag ett par byxor. Sitter perfekt! Jag funderar på att börja internetshoppa toppar i stället. Det här är hopplöst…

 67. Tjenis Dejinge
  Vad är det du gillar minst med Mini-Ovesize outfit. Minitoppar visar upp dina bröstformer mycket tydligare, och du älskar när killarna stannar upp och stirrar på dom när du bär en tajt-topp? Eller du hatar magtröjor eftersom ditt ditt ex ryckte loss en ring du hade i naveln och folk frågar alltid: Men guud, vad har du gjort med din navel? Det ser ju hemskt ut? ‘Eller frågar dom om det är är det en gammal krigsskada som du åkte på i Koreakriget?

  Jag tog två bilder för säkerhets skull :)
  P1250923

  Det gula är cykelbron över till Afrodite på Klaravik. Va ska’ru till bibblan och göra? RKU?
  P1250923-2

  Prislappen på Antikboden är aldrig trevlig. Har aldrig varit kommer aldrig att bli! Innan jag flyttade hemifrån så drömde jag att ha en en jordglob fastskruvad i taket i soffrummet som en lampa. ”Shit va brudarna kommer att bli impade” tänkte jag :) Såg du inte dom tre målningarna med hästansiktena i galleriet? Det var dom jag ville att du skulle se. Dretsnygga! Just det ja, glömmer alltid bort att du är född på rätt sida om betygsskalan. Tror faktisk att det beror på att jag skrattade så när du beskrev dig själv som Tant Aino, så det kommer tillbaka när jag funderar på betyg. Har du fått nåt MVG? Vad var du bäst på i skolan? Syntes det att du var synthare när du gick i skolan? Jag började att övningsköra privat men efter att jag lyckades att via Bergviksrondellen komma ut på E18 mot mötande trafik så fick jag slantar till körskolelektioner :)

  Internetshoppa är grymt. Det är aldrig försent att ta oskulden på Tradera!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: