För vissa är Avatar ett gult tecken för andra en film om mänskor med konstiga öron, för moi är Avatar en lastbil. En blå flisbil från Åmål.

IMG_4751

Det var runt sjutton grader igår i Kallsta. Men i barkstacken rök det som attan. Jag tycker att det är helt fascinerande att om man flisar bark och lägger dom på varann i en stack så blir det så varmt att det ibland kan självantända. Ännu mer fascinerande är det enda sättet att få energi ur skogsprodukter idag 2012 är att elda upp det. Varför går det inte att få ut energi ur barken när den ligger i en stack och bara väntar på att få bli uppeldad. I Finland skulle dom iaf kunna bygga en jättesauna högst upp på en stack :)
IMG_4635

Det kommunala energibolaget älskar att elda diesel när det är så här kallt. Tänk att utvecklingen kan gå så grymt sakta.
IMG_4640

Eftersom det är mest småkids som läser den här bloggen så hade jag tänkt att skriva lite om den kemiska process som sker när man stackar flisade skogsprodukter. Mitt egen lilla motod att  sakta plantera ett litet frö i deras högra hjärnhalva som senare i livet ska blomma och då locka dom till att hoppa på en civilingenjörsutbildning och efter den utbildning kan dom hjälpa Karlstad kommun ur denna tragikomiska klimatnegativa utveckling. UTAN ATT SKATTEBETALARNA SKA BEHÖVA FÅ HÖJDA AVGIFTER!!

Men eftersom en av Dalboreddens lastbilar stod så göddigt vid stacken när jag åkte förbi den lite senare så skjuter vi upp frö-planteringen till en annan dag.
IMG_4710

För nu blir det Volvo LV och Volvo CE fotofestival. Till Höger om den blå Volvo lastbilen stod det en gul Volvo lastmaskin och blänkte i värmeröken från barken.
IMG_4703

En skopa med het bark är lastad.
IMG_4641

Som töms i den blå lastbilen och det började ryka underbart ööööööverallt :)
IMG_4647

Barkröken var riktigt wüñderbar!
IMG_4680

Barken verkade va riktigt tung. Woohoo!
IMG_4682

Jag har läst statistik som säger att en flisbilschaufför pratar ca 72% mer i telefonen under en sammanhängande arbetsdag än en genomsnittlig svensk fjortis.
IMG_4660

Och då ringde det i the drivers telefon :)
IMG_4668

Statistik ljuger aldrig va :~)
IMG_4669

Nästan fully loaded and lookin’ real cool!
IMG_4653

Den var inte bara jag som tyckte det rök mycket. Herrn i den blå automobilen är Mr Stickan och han är hamnens stackmästare, och hade just borrat in sin två meter långa termometer in i stacken för att kontrollera att temperaturen inte hade gått upp. Som kan ske om det uppstår en glödhärd mitt i stacken. Utbildnings radion ger :)
IMG_4671

Chauffören i lastmaskinen spillde rätt ordentligt med bark runtomkring sig, nästan så att man kunde tro att han hade ett stort rosthål i skopan :)
IMG_4692

Eller så kanske är det en sån där väldigt gammal farbror bakom spakarna. En sån där: ”han kanske inte hade alla fåren hemma den dagen, hos veterinären?
IMG_4696
Eller så var det en ung kille. Så ung att han inte hade lyckats lurat in några får i sin hage än¿
IMG_4658

Det som sög igår var ljuset. I denna riktning var det 100% motljus, och för att få röken bra så skulle hela bredsidan av lastbilen bli rena rama natta. Hjullastaren också. Så det var nästan som att välja mellan att fotografera med blixt resten av livet eller att aldrig för resten av mitt liv få fotografera igen.
IMG_4700

När bil och vagn var fulla började lastbilen sakta rulla framåt.
IMG_4716

Hur många backspeglar ser du?
IMG_4723

Going down!
IMG_4733

Mr Driver.IMG_4743

Vinkie! Vinkie!IMG_4747

Längst bak på släpet han nån ritat en Volvo FH framifrån. Coolt!
IMG_4756

Annonser

2 thoughts on “För vissa är Avatar ett gult tecken för andra en film om mänskor med konstiga öron, för moi är Avatar en lastbil. En blå flisbil från Åmål.

  1. Amen… jag som siktade på toppklass!
    Fast ”klockren” är väl inte heller så pissigt antar ja :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: